Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Za koje marke automobila Google dobija najviše upita?

Zanimljivosti
Autor: Administrator 14.12.2018

Za koje marke automobila Google dobija najviše upita?


Da li ste se ikada zapitali koji brendovi automobila su najpopularniji online, odnosno za koje marku automobila korisnici najčešće traže podatke na Google-u? Ako Vas je ikada zaintrigirala ova tematika, onda nastavite čitati jer Vam nudimo odgovor.

Pretraga po zemljama

Podaci, prikupljeni od strane britanske agencije Veygo koja se bavi osiguranjem, uzimaju u obzir Google pretrage iz 2018. godine i razdvajaju rezultate po zemljama.

Što se tiče SAD-a, najtraženija marka automobila je Toyota. Ipak, japanski proizvođač nije samo popularan u Americi, nego je čak i u 57 drugih država najpretraživaniji brend. BMW zauzima visoko drugo mjesto, ali je daleko iza Toyote sa samo 25 država. Najviše interesovanja za BMW su pokazali korisnici interneta sa adresom u Srbiji, BiH, Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji, ali i korisnici iz nekih zemalja Azije i Afrike.

Mercedes-Benz zauzima treće mjesto, sa 23 države u kojima je zauzeo prvo mjesto što se tiče Google pretraga.

Tesla je predmet interesovanja mnogih, ali u samo 7 država je uspio postići prvo mjesto po pretragama u odnosu na druge automobilske marke.

Ono što je interesantno je da stanovnici zemalja u kojima se proizvodi određena marka automobila nisu unijeli visok broj upita za tu marku, što se može opravdati vječitom težnjom za nečim neuobičajenim i uzbudljivim. Izuzetak je Francuska, gdje se često pretražuje Renault, Njemačka za Mercedes, i Švedska za Volvo. Za neke zemlje su izašli iznenađujući podaci, kao što je opsjednutost Japanaca BMW-om, Kineza Teslom, i Rusa Hyundai markom automobila.

Marke automobila koje se najmanje guglaju

Pagani i Acura su marke automobila koje se ubjedljivo nalaze na dnu liste, a ne tako daleko od njih se našao i Chrysler.

Korisnici najčešće pretražuju automobile koje namjeravaju i kupiti, pa vodeći se tom logikom, Toyota bi trebala biti proglašena za najprodavaniju marku automobila u 2018. godini.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2023