Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Za električni VW stiglo 10.000 rezervacija u prvih 24 sata

Zanimljivosti
Autor: Administrator 27.06.2019

Za električni VW stiglo 10.000 rezervacija u prvih 24 sata


Evropom vlada euforija oko prvog električnog VW-a, a dokaz za to je cifra od 10 hiljada rezervacija u prvih 24 sata otkako je otvorena lista narudžbi.

Ovolika zainteresovanost za novi ID.3 je donijela Volkswagenu 10 miliona evra, budući da je cijena rezervacije 1.000 evra. Kupcima koji izvrše rezervaciju, VW će pokloniti 2.000 kWh električne energije u prvoj godini vlasništva.

Očekuje se da će prvi primjerci stići u ruke kupaca sredinom 2020. godine, a početna cijena u Njemačkoj će se kretati ispod 30.000 evra.

Osnovne karakteristike

ID.3, model koji se može porediti sa Golfom po izgledu i veličini, će biti prvi serijski automobil koji će VW grupa lansirati na novoj MEB električnoj arhitekturi.

"Sa ID.3 učinićemo električni automobil dostupan za široke narodne mase", rekao je Jirgen Stakman, direktor prodaje VW.

Osnovni model ID.3 će imati autonomiju od 330 km, a verzija sa najvećom baterijom će moći da pređe 550 km. ID.3 je dugačak 4.100 mm, širok 1.800 mm i visok 1.530 mm.

ID.3 će biti zvanično predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu sredinom septembra.

Plan VW grupacije je da u narednim deset godina proda više od 10 miliona električnih vozila.

Još jeftiniji električni VW

Nakon bazičnog električnog Volkswagena koji će biti predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu, VW planira da proizvede i jeftiniji automobil na struju koji bi koštao ispod 20.000 evra.

Za razliku od modela ID.3 koji je po dimenzijama sličan Golfu, ovaj skromniji automobil će biti u klasi Volkswagena Polo. Nagađa se da bi najjeftniji VW na struju imao oznaku ID.1, budući da je naziv ID.2 najvjerovatnije predodređen za budući kompaktni električni SUV.

Prema pisanju magazina Autocar, ID.1 će biti prikazan kao koncept na Sajmu automobila u Frankfurtu, a za sada nije otkriveno kada će Volkswagen lansirati produkcijski model.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024