Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

VW odbacio glasine o prestanku proizvodnje modela Passat

Zanimljivosti
Autor: Administrator 16.02.2019

VW odbacio glasine o prestanku proizvodnje modela Passat


Prošle sedmice su njemačke novine Bild objavile vijest da Volkswagen planira smanjenje proizvodnje Passat modela da bi stvorio više mjesta za proizvodnju električnih automobila, a takođe je objavljeno da postoji mogućnost da se proizvodnja ovog mega-popularnog automobila u potpunosti obustavi.

Međutim, izgleda da nijedna od te dvije vijesti nije istinita. Prošle sedmice je Volkswagen održao tajnu pres konferenciju u Hamburgu, u svrhu predstavljanja restilizovanog modela, koji će biti lansiran u Evropi 2020. godine. Pres konferencija je poslužila i za negiranje glasina koje su objavljene u njemačkoj štampi.

Portparol na pomenutom događaju je rekao da su se pojavile neke razočaravajuće vijesti u vezi sa Passatom, i da stvar treba pojasniti.

"Novinari mi govore da će Passat biti ukinut zbog promjena u automobilskoj industriji, kao i da kompanija razmatra da fabriku u Emdenu prilagodi isključivo za električne automobile. Odmah da vam kažem, mi nećemo ukidati Passat", rekao je VW-ov portparol.

Uzimajući u obzir da je Passat osvježen a ne zamijenjen novim modelom, jasno je da kompanija Volkswagen zadovoljna uspješnim receptom i konkurentnošću koju Passat uživa na tržištu.

Passat 2020 – glavne karakteristike

Najvažnije obilježje novog Passata jeste autonomnost. Volkswagenov "Travel Assist" slobodno možemo nazvati autopilotom, sistemom koji nudi visok stepen samovoznosti te je u mogućnosti upravljati automobilom sve do brzine od 210 km/h.

Pored novog autonomnog sistema, tu je novi multimedijalni sistem pod nazivom MIB3 sa veličinom ekrana sve do 9.2 inča, što zavisi od opreme koju odaberete. Ovaj sistem ima ugrađenu SIM karticu koja mu omogućuje stalnu povezanost sa internetom a ujedno i funkciju hot spota.

Što se tiče motora, biće moguć odabir između nekoliko benzinaca i dizela. Najsnažniji benzinac biće turbo sa 272 KS dok će najsnažniji dizel motor biti biturbo TDI motor zapremine 2.0 litre sa elastičnih 240 KS. U ponudi će biti i hibridni Passat GTE sa pojačanim paketom akumulatorskih baterija što bi mu trebalo omogućiti domet od 55 kilometara samo na struju.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024