Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Volkswagen pretvara Jettu u poseban brend za kinesko tržište

Zanimljivosti
Autor: Administrator 14.03.2019

Volkswagen pretvara Jettu u poseban brend za kinesko tržište


Glasine da će Volkswagen Kinezima ponuditi potpuno novi auto brend su konačno potvrđene time što je njemačka kompanija objelodanila logo nove marke i fotografije prva dva modela.

Volkswagen nije otkrio da li će svi modeli u ponudi biti električni, ali postoji velika mogućnost da bar neki hoće, imajući u vidu zahtjeve kineske vlade da proizvođači automobila proizvode i prodaju određen procenat automobila koji se pokreću putem "nove energije".

Tri modela u ponudi

Za početak, Jetta će nuditi tri modela, jednu limuzinu i 2 SUV-a. Vjeruje se da je SUV baziran na modelu Seat Ateca, dok je sedan praktično prepakovana VW Jetta za kinesko tržište.

VW-ov cilj sa Jettom je prije svega privući mlađu populaciju iz srednje klase, koja je u potrazi za prvim automobilom.

"Jetta je odigrala veoma značajnu ulogu u motorizaciji Kine – slično kao što je to svojevremeno bila originalna VW 'buba' za kupce u Evropi. Zato smo odlučili da ovaj model transformišemo u zaseban brend za Kinu", izjavio je Jirgen Stakman, direktor prodaje Volkswagena.

Svi modeli su razvijeni za kinesko tržište slijedeći lokalna mjerila, te uprkos nižoj cijeni neće biti ponuđeni na drugim tržištima. Što se tiče načina prodaje, kupci će moći svoj automobil da nabave kako u klasičnim auto-salonima, tako i u digitalizovanim izložbenim salonima.

VW je veoma popularan u Kini, gdje je prošle godine uspio da proda čak 3,1 milion automobila.

Jetta i First Auto Works

Jetta kompanija neće samostalno funkcionisati na kineskom tržištu, budući da će imati kineskog partnera pod nazivom First Auto Works.

Za razliku od nekih drugih svjetskih proizvođača automobila, koji su znatno kasnije osnovali zajedničke kompanije sa Kinezima, Volkswagen je to učinio davne 1985. godine, pa je već dugo prisutan u toj zemlji. Imajući ovo u vidu, nije začuđujuće da VW uživa toliku popularnost u toj zemlji.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024