Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Volkswagen Golf R Plus će biti najmoćniji Golf dosad

Zanimljivosti
Autor: Administrator 04.05.2019

Volkswagen Golf R Plus će biti najmoćniji Golf dosad


Prošlog mjeseca, šef Volkswagenove R divizije Jost Capito je javno izjavio da je Golf R sa 400 konjskih snaga mrtav. Sada, nove informacije tvrde de je moćni hečbek ponovo u razmatranju.

Autocar je otkrio da model Golf R Plus, koji je baziran na novoj generaciji Golfa, ima podršku generalnog direktora Volkswagen grupe Herberta Diessa.

Prethodno je Capito rekao Top Gear magazinu da je Golf R sa 400 konjskih snaga isključen i dodao da ga kupci ne žele.

Vrhunac porodice Golf

Izvori bliski Volkswagenu navode da će za pogon biti zadužen 2,0-litarski turbomotor koji je razvio Audi. Ta snaga prenosiće se na novorazvijeni 4Motion, pogon na sva 4 točka, preko 7- stepenog mjenjača sa dvostrukom spojkom. Performanse su zadivljujuće: 3,9 sekundi do 100 km/h i maksimalna brzina 280 km/h.

Navodno je već završen prijedlog dizajna, koji će biti znatno agresivniji od standardne verzije Golfa R. Prodaja Golfa R nove generacije će početi 2020. godine, dok se Plus verzija očekuje nekoliko godina kasnije.

Iako se pristupi proizvodnji modela Golf R Plus sa 400 KS, ipak neće dostići snagu Mercedes -AMG A45 koji će imati 416 KS. Rat konjskim snagama ne jenjava, a sa nestrpljenjem očekujemo i zanimljive vijesti o petocilindričnom Audiju RS3.

45 godina proizvodnje

Pretprošlog mjeseca je Golf napunio 45 godina. Volkswagenova tvornica u Wolfsburgu je 29. marta 1974. godine započela proizvodnju automobila koji će postati jedan od tri najprodavanija modela auta u svijetu. Uzimajući u obzir koliko se dugo proizvodi i koliko je primjeraka prodano, Volkswagen je izračunao da se svaku 41 sekundu proda jedan Golf. Iz toga razloga se može reći, da je Golf srce Volkswagena.

Osim ove godišnjice, 2019. godina će biti posebna za Volkswagen jer se krajem godine očekuje osma generacija ovog automobila. Prema trenutno dostupnim fotografijama, osma generacija neće mnogo odstupati od prethodne, ali će imati niz novih tehnologija.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024