Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Top 5 marki automobila koje se najmanje kvare

Zanimljivosti
Autor: Administrator 20.01.2019

Top 5 marki automobila koje se najmanje kvare


Istraživanje sprovedeno na oko 5,6 miliona vozila pokazalo je da se najmanje kvare japanski automobili. Radi se o Vehicle Health Index Make, Model Reliability Rankings studiji za 2018. godinu, koja analizira učestalost aktivacije signalne Check Engine lampice i prosječne cijene popravke kvara prouzrokovan paljenjem iste. Studija je sprovedena od strane CarMD.com

Corp., na vozilima proizvedenim između 1996 i 2018 godine.

1 Toyota

Jedno je sigurno, Toyota zna kako da proizvede dobar automobil. O kvaliteti ove marke govore prvenstveno milioni zadovoljnih kupaca, a takođe i statistike u kojima se Toyota već godinama nalazi u samom vrhu. Jedan od glavnih razloga za uspjeh Toyote je njihova tehnika pod nazivom Toyota Kaizen, koja proizvodnju čini bržom i kvalitetnijom.

2 Acura

Druga na listi je Acura, takođe japanski automobil, koji se proizvodi pod okriljem koncerna Honda. Spada pod kategoriju luksuznih automobila, a počeo se proizvoditi 1986. godine.

3 Hyndai

Iako se po CarMD testiranju nalazi na drugom mjestu što se tiče pouzdanosti, po JD Power testiranju kvaliteta vozila sprovedenom u 2018. godini, Hyndai je na prvom mjestu što se tiče pouzdanosti. Testiranje mjeri koliko problema vlasnici prijave u prvih 12 mjeseci vlasništva novog automobila. Hyndai je imao samo 78 prijavljenih grešaka po svakom stotom automobilu.

4 Honda

Na četvrtom mjestu se nalazi Honda, još jedan japanski automobil na ovoj prestižnoj listi.

5 Mitsubishi

Na petom mjestu po pouzdanosti nalazi se marka automobila Mitsubishi. Kada se spomene Mitsubishi, većina ljudi pomisli prvenstveno na lijepe i kvalitetne automobile, međutim Mitsubishi grupa obuhvata i poslove kao što su bankarstvo, osiguranje, električni proizvodi, papirna industrija itd.

Ostatak liste čine Subaru na šestom mjestu, Buick na sedmom, Mercedes na osmom, Lexus na devetom i Nissan na posljednjem mjestu.

10 marki automobila koji se najjeftinije popravljaju

CarMD je došao do zaključka da je slijedećih 10 automobila najjeftinije popraviti u slučaju da se lampica ipak upali.

1. Mazda ($286)

2. Kia ($320)

3. Dodge ($326)

4. Hyndai ($328)

5. Chrysler ($329)

6. Jeep ($339)

7. Chevrolet ($341)

8. Volkswagen ($358)

9. Honda ($427)

10. Toyota ($462)

Tako će vlasnici Mazde platiti ove godine najmanje, prosječno 286 dolara, a odmah zatim slijede Kia i Dodge.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024