Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Tata Motors prestaje sa proizvodnjom Nano modela

Zanimljivosti
Autor: Administrator 01.07.2018

Tata Motors prestaje sa proizvodnjom Nano modela

Tata Motors, indijski proizvođač automobila će prestati proizvoditi "najjeftiniji automobil na svijet" Nano do 2019.godine jer je prodaja tog vozila već duže vrijeme u padu.

U junu 2018.godine je proizvedeno samo jedno Nano vozilo, u poređenju sa 275 u istom mjesecu prošle godine. Lokalna prodaja pala je sa 167 vozila u junu prošle godine na samo tri ove godine. Iako indijsko tržište automobila snažno raste, prodaja Nano modela drastično se smanjila u poslednjih 5 godina.

Moogući razlozi koji su odbili potencijalne kupce

Ako se suditi prema mišljenju analitičara, problematična je Nanoova početna prodajna ideja kao najjeftinijeg automobila na svijetu. Insistiranje na niskoj cijeni je spriječilo implementiranje nove opreme i poboljšanje Nanoovih mogućnosti. S druge strane, loša prodaja se može pripisati i činjenici da ljudi smatraju automobile ne samo prevoznim sredstvom, nego i statusim simbolom.

Kada je Nano prvi put predstavljen 2008.godine, brendirao se kao narodni automobil po prosječnoj cijeni od 2.500 američkih dolara, omogućujući ljudima koji imaju budžet za skuter da kupe nov automobil.

Tata Motors će izbaciti 10 novih automobila u narednih 5 godina

Indijski proizvođač automobila Tata Motors je najavio da će u narednih 5 godina proizvesti 10-12 novih modela automobila. Novi arsenal automobila će uključivati različite varijante, bazirane na Alfa i Omega platformama u formi 45X i H5X koncepata.

Sa 10 novih modela Tata Motors planira da pokrije 90% indijskog tržišta u narednih 5 godina.

Prvo novo vozilo će biti ostvarenje H5X koncepta koji je predstavljen na Auto Expo 2018, a ono će stići na indijske ceste u januaru 2019.godine pod imenom Tata Harrier.

Nije iznenađujuće da Tata Motors planira da sprovede u djelo ovu ambicioznu strategiju, imajući na umu da im je globalna prodaja opala za 5% u julu, uključujući model Jaguar Land Rover. Globalna prodaja putničkih automobila iznosi 52, 196, što je za 22% niže u odnosu na jul 2017.godine.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024