Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Renault predstavio luksuzni model EZ-Ultimo

Zanimljivosti
Autor: Administrator 21.10.2018

Renault predstavio luksuzni model EZ-Ultimo


Renault je na Sajmu automobila u Parizu predstavio nekoliko noviteta, a najzanimljivi model je EZ-Ultimo. Vozilo u potpunosti mijenja koncept transporta, a njegovi autori naglašavaju kako vozilo nudi ugođaj hotela, aviona i resorta.

Renault EZ-Ultimo – automobil robot 

Renault EZ-Ultimo je samoupravljajući, električni automobil koji će kombinovati savremenu tehnoogiju sa tradicionalnim francuskim luksuzom.

"Inspirisan savremenom arhitekturom, i u potpunosti integrisan sa budućim pametnim gradovima, EZ-Ultimo će pružiti ekskluzivno iskustvo za sve. Sa autonomnim, električnim i povezanim automobilima, ulazimo u novu, uzbudljivu eru u autonomnom dizajnu", rekao je Laurens Van den Acker, šef dizajna Renault grupe.

Renault EZ-Ultimo je veličanstveni spoj crne i zlatne, i koristi staklo, mozaik, koncentrične uzorke, zajedno sa unutrašnjošću koja više podsjeća na luksuzni hotel nego na luksuzni automobil.

Zamišljeno je da se vozilo koristi na zahtjev (car-sharing), za putovanje u jednom smjeru.

Dolaskom na odredište vozilo će preuzeti neki drugi korisnik.

Pristupačni električni mali krosover 

Renault je takođe predstavio model K-ZE, povoljan gradski električni automobil koji će prvobitno biti lansiran u Kini. Vozilo će se proizvoditi lokalno od kompanije "e-GT New Energy Automotive Co", koja je oformljena za razvoj i proizvodnju kompetitivnih električnih vozila za kinesko tržište.

"Renault je pionir i evropski lider u proizvodnji električnih vozila. Uvodimo Renault K-ZE, pristupačan, urbani SUV inspirisan električnim vozilima koji kombinuje najbolje od Renaulta: naše liderstvo u EV segmentu, našu stručnost u proizvodnji pristupačnih vozila i sve skupa zaokružujemo jakim partnerstvom", izjavio je Karlos Gosn, predsjednik i izvršni direktor kompanije Renault.

Renault-KZE ima zavodljiv i sportski dizajn sa naglašenim linijama. Osim privlačnog dizajna, ovaj automobil je lako napuniti zahvaljujući dvostrukom sistemu punjenja, koji je kompatibilan sa javnim infrastrukturama i kućnim utičnicama. Ovaj model takođe posjeduje multimedijalni sistem koji omogućava pristup raznim servisima, zadnjoj kameri, navigaciji, i parking senzorima.

Prilikom premijere modela K-ZE, Renault je najavio plan elektrifikacije svojih automobila B i C segmenta u Evropi, kao što su Megane, Clio i Capture.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024