Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Registracija u Republici Srpskoj niža za 10 odsto

Zanimljivosti
Autor: Administrator 19.08.2018

Registracija u Republici Srpskoj niža za 10 odsto


Registracija vozila je značajan izdatak, na koji nerijetko treba izdvojiti cijelu platu.

Iz tog razloga vjerujemo da će ova vijest obradovati mnoge od vas, budući da će registracija motornih vozila u Republici Srpskoj ubuduće biti od 20 do 50 KM jeftinija za fizička lica, a za pravna lica preko 100 KM.

Šta je dovelo do smanjenja cijena?

Upravni odbor Agencije za osiguranje RS usvojio je izmjenu Odluke o zajedničkoj tarifi premija i cjenovniku za osiguranje od odgovornosti za motorna vozila u RS, što je dovelo do umanjenja cijena premije od odgovornosti za motorna vozila za 10 procenata.

"Umanjenjem cijena premije osiguranja od odgovornosti za motorna vozila za deset odsto će kao posljedicu imati smanjenje obaveza građana i privrednih subjekata po osnovu premije osiguranja pri registraciji vozila", saopštili su iz Agencije za osiguranje RS.

Ovo umanjenje je rezultat analiza stručnih službi Agencije, koje su zaključile da su stvorene sve tehničke i druge pretpostavke za umanjenje premije.

"Osiguravajuća društva će po toj vrsti osiguranja imati manje prihode u iznosu od deset odsto, što je otprilike za oko deset miliona maraka manje u budžetu osiguravajućih društava", rekao je Milomir Durmić, predsjednik Skupštine Udruženja osiguravajućih društava u RS.

"Troškovi po osnovu registracije su ogromni, i ovo će svakako mnogo značiti privrednim subjektima. Registracija svakog autobusa sa dažbinama prema državi iznosi tri do pet hiljada maraka, u zavisnosti od broja mjesta za sjedenje i stajanje, kao i u zavisnosti od udesa i krivice u udesima, tako da registracija naših vozila iznosi negdje od 200.000 do 300.000 maraka, možda i više", rekao je Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza".

Naglasio je da u okviru Udruženja saobraćaja i veza postoji prijedlog da se uvede neki tip vinjete za strane prevoznike i vozila registrovana u inostranstvu.

Kako pronaći najbolju ponudu za registraciju vozila?

Ako vam se približava registracija vozila, i tražite način da uštedite i vrijeme i novac, posjetite trziste.ba i pronađite najbolju ponudu za sebe.

Glavni cilj ovog portala je da spoji klijente i agente, a i da informiše čitaoce o osnovnim pojmovima vezanim za auto osiguranje.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2023