Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Opel Astra L sa hibridnim pogonom stiže 2021. godine

Zanimljivosti
Autor: Administrator 30.09.2018

Opel Astra L sa hibridnim pogonom stiže 2021. godine


Opel planira novu generaciju svog popularnog modela Astre za 2021. godinu na PSA platformi, čime će se pridružiti porodici hibrida u auto svijetu.

Astra L će preći na EMP2 platformu na kojoj je baziran i Opelov SUV Grandland X.

Francuska grupacija PSA je u martu prošle godine postala novi vlasnik brendova Opel i Vauxhall, čime je postala drugi auto-gigant po veličini u Evropi. Opel i Vauxhall su promjenili vlasnika za sumu od 2,2 milijarde evra.

Karakteristike motora i dizajna

Opel Astra L će da koristi motore francuskog giganta, a osim benzinaca koji se očekuju u verzijama u rasponu snage 110-220 KS, Astra L će takođe biti uključivati dizel motore raspona snage 100-180 KS.

Kombinacija benzinca i elektromotora bi trebalo da isporučuje više od 200 KS.

Iz Opela najavljuju dinamičniju liniju od aktuelnog modela, sa detaljima Grandlanda X, koji je razvijen na mehaničkoj platformi modela Peugeot 3008. Bez obzira što će sličiti modelu Grandland X, veličina modela Astra L će da ostane u granicama do 4,35 metara.

Takođe, Opel bi relativno brzo trebalo da predstavi redizajniranu verziju aktuelne Astre, koja je na tržištu već 3 godine.

Kratka istorija automobila sa hibridnim pogonom

Generalno govoreći, hibridni automobil je svaki automobil koji za pokretanje koristi dva ili više izvora energije. Danas se termin "hibrid" najčešće koristi za opisivanje automobila koji koriste motor sa unutrašnjih sagorijevanjem i električni, kao što je slučaj kod Toyote Prius. Više od 9 miliona hibrida prodano je u svijetu od 1997. godine, a čak 7 miliona od toga otpada na Toyotine modele.

Prva hibridna vozila napravljena su u Austriji i Belgiji, zemljama koje se ne ističu svojom automobilskom industrijom. Većina izvora navodi Lohner-Porsche iz 1901. godine kao prvi hibrid, ali postoje verzije i da je prvi hibrid nastao dvije godine ranije u maloj belgijskoj fabrici Pieper.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2023