Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Novi Renault Zoe stiže već 2020. godine

Zanimljivosti
Autor: Administrator 20.07.2019

Novi Renault Zoe stiže već 2020. godine


Renaultov električni hatchback je prisutan od 2012. godine, sa novom verzijom stajlinga koja se pojavila 2016. godine. Francuski proizvođač je sada odlučio da pruži ovom modelu pravo osvježenje, sa mnogim tehničkim poboljšanjima koji su propraćeni blagom promjenom dizajna.

Renault je predstavio treću generaciju modela Zoe, koji predstavlja direktnu konkurenciju električnim automobilima Peugeot e-208 i Opel Corsa.

Novi Zoe dobio je bateriju snage 52 kWh, što mu omogućava da sa jednim punjenjem pređe do 390 km. Priključak za dopunu baterija električnom energijom i dalje se nalazi ispod Renault amblema na prednjem dijelu vozila, a Zoe je opremljen sa 2 tipa konektora – za jednosmjernu i naizmjeničnu struju.

Što se tiče aktuelne generacije, najsnažniji Zoe dolazi sa R110 elektromotorom i autonomijom od 300 km (po WLTP normama).

Novi Renault Zoe pokreće elektromotor koji nudi 136 konjskih snaga i 245 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h ispod deset sekundi i maksimalnu brzinu 140 km/h.

Kočnice su zadužene i za dopunjavanje baterija u vožnji, a ukupne performanse automobila trebale bi biti sasvim dovoljne za svakodnevne gradske uslove.

Novi Zoe dobio je i bogatu sigurnosnu opremu, kao što su autonomno kočenje u nuždi, upozorenje na nenamjeran prelazak u drugu traku, prepoznavanje saobraćajnih znakova, Auto-Hill hold, Park Assist, automatska duga i kratka svjetla i sl.

Što se tiče vanjskog dizajna, promjene uključuju nove branike, novu masku motora, standardna LED svjetla naprijed i nazad, osvježena paleta boja, te nove ratkape veličine između 15 i 17 inča.

Prema dosadašnjim informacijama, službena premijera ovog automobila treba da se desi na ovogodišnjem Sajmu automobila u Frankfurtu, a prodaja će navodno započeti u prvoj polovini naredne godine.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024