Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Novi Peugeot 208 – Spoj elegancije i futurizma

Zanimljivosti
Autor: Administrator 02.03.2019

Novi Peugeot 208 – Spoj elegancije i futurizma


Salon automobila u Ženevi, koji će otvoriti svoja vrata 7. marta donosi službeno predstavljanje jednog od najiščekivanijih automobila godine – Peugeot 208.

Ako je suditi prema prvim službenim fotografijama koje su procurile u javnost, Peugeot 208 je naslijedio neka dizajnerska rješenja od većih sestrinskih modela – 3008 i 508.

Peugeot 208 ima "čistije" dizajnerske linije u odnosu na 3008 i 508, ali kao i oni, definitivno ima pomalo futurističke crte. Ono što je sigurno preuzeto od sestrinskih modela su prednja dnevna svjetla, koja pomalo podsjećaju na životinjske kandže.

Najljepši gradski mini?

Peugeot 208 se temelji na novoj platformi PSA grupacije naziva CMP (Common Modular Platform), koju trenutno dijeli samo sa DS 3 Crossback kompaktnim SUV-om.

Bitno je istaći da će novi Peugeot 208 doći i u svojstvu potpuno električnog automobila, što će mu omogućiti dugotrajnu konkurentnost. Pored potpuno električne verzije, Peugeot 208 će biti dostupan i sa benzinskim turbo motorima, te turbo dizelom.

Korištenje gore pomenute modularne platforme podrazumijeva da će električna verzija 208-ice zahtijevati neznatne promjene u strukturi automobila koji će već imati sve pretpostavke za uvođenje električnog pogonskog sklopa. Akumulatorske baterije neće zauzimati dodatni prostor u unutrašnjosti vozila, nego će najvjerovatnije biti smještene u njegovom donjem dijelu.

Što se tiče dometa sa jednim punjenjem, on bi trebao iznositi do 300 kilometara.

U kabini će novi Peugeot 208 biti potpuno redizajniran. Očekuje se novi infotainment, sustemi za asistenciju vozača i konekcije. Što se tiče ovog modela, Peugeot je ostao vjeran pomalo neobičnim proporcijama volana, koji veličinom djeluje kao da je namijenjen upravljanju virtuelnim autićima u nekog video-igri.

Peugeot spremio hibridnu zvijer za Ženevu

Pored nove 208-ice, Peugeot je za salon u Ženevi spremio predstavljanje novog sportskog Peugeot-a 508 sa 400 KS. Kompanija ističe da auto emituje svega 49 g/km CO2, i da samo na struju može preći 50 km. Izvana izgleda zaista moćno, dok se u unutrašnjosti ističu sportska sjedišta i alkantara, materijal koji je postao popularniji od kože.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024