Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Nova Mazda 3 dolazi početkom 2019. godine

Zanimljivosti
Autor: Administrator 05.01.2019

Nova Mazda 3 dolazi početkom 2019. godine


Mazda je iskoristila Sajam automobila u Los Angelesu za premijerno predstavljanje nove, treće generacije Mazde 3.

Predstavljene su dvije verzije Mazde 3 – kompakt i limuzina. Novi model donosi i novu arhitekturu SkyActiv, koja kupcima pruža mogućnost izbora između tri motora – Skyactiv G (benzinski), Skyactiv-D (dizelski) i potpuno novi Skyactiv-X (spoj najboljih stavki dizelskog i benzinskog motora).

"S potpuno novom Mazdom 3, koju danas otkrivamo, započinje za Mazdu nova era. Nova generacija Mazdinih automobila poboljšaće vrijednost iskustva vlasništva automobila. S novim proizvodima dodatno ćemo povećati vrijednost marke Mazda i stremiti našem cilju izgradnje jače veze sa kupcima širom svijeta", rekao je Akira Marumoto, Mazdin predsjednik i izvršni direktor.

Cijena još nije poznata, a na tržištu će se naći tokom slijedeće godine.

Atraktivan dizajn

Na prednjem dijelu Mazda se ističe masivnom prednjom maskom i još užim LED svjetlima. Pogled na bočnu stranu otkriva masivne C-nosače krova koji daju dodatnu dozu individualnosti ovom modelu.

Nova generacija Mazde 3 vozi se na potpuno novoj platformi (Skyactiv-Vehicle Architecture), pa je tako međuosovinski razmak narastao za oko 2,5 centimetra, što znači više prostora u kabini.

U središnjem dijelu ističe se 8.8-inčni samostojeći zaslon infotainment sistema, ispred vozača se nalazi nova instrument ploča i novodizajnirani upravljač.

Kupci nove Mazde 3 će moći birati između svijetlo-sive, burgundi crvene ili klasične crne boje presvlaka.

Prvi Mazdin EV stiže 2020. godine

Prvi Mazdin električni automobil biće potpuno nov model koji neće biti baziran na nekom postojećem, a planiran je za 2020. godinu.

Malo se zna o najavljenom modelu, ali je poznato da se Mazda udružila sa Toyotom i Densom u zajedničkom razvoju tehnologije za električna vozila još 2017. godine.

"Ne želimo da EV izgleda kao frižider poput nekih drugih proizvođača", rekao je Džo Stenuit, šef evropskog dizajnerskog odjeljenja.

Za očekivati je da Mazdin prvi električni automobil bude manji krosover, B ili C segmenta.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024