Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Microlino privukao preko 8 hiljada kupaca

Zanimljivosti
Autor: Administrator 02.09.2018

Microlino privukao preko 8 hiljada kupaca


Microlino, električna reinkarnacija BMW-ove Issette koja se proizvodila tokom 50-ih i 60-ih godina prošlog vijeka, već je prikupio više od 8 hiljada narudžbi kupaca, koji su uplatili polog od 1.000 evra.

Švajcarska kompanija Micro Mobility, koja je inače i proizvođač pomenutog automobila, će time zaraditi preko 100 miliona evra, budući da je početna cijena automobila 12.650 evra.

Najviše kupaca dolazi iz Njemačke i Švajcarske.

Neobičan izgled automobila

Microlino veoma podsjeća na model BMW Isetta koji se proizvodio sredinom prošlog vijeka.

Isetta je imala jajolik oblik i minimalističku unutrašnjost, a najprepoznatljivija karakteristika je bila činjenica da automobil posjeduje samo jedna vrata, koja su se otvarala sprijeda.

Oliver i Marlin Ouboter, braća iz Švajcarske su razvili sopstvenu verziju ovog BMW-ovog modela 56 godina nakon što je proizveden posljednji primjerak istog.

Braća su naslijedila ljubav prema izrađivanju čudnih automobila od oca, koji je zaradio milione od modernizovanih dasaka za plivanje.

Prema Oliveru Ouboter-u, koja je bio na čelu projekta, prosječan moderan automobil je previše glomazan za normalnu upotrebu. On je naveo statistike koje pokazuju da prosječno putovanje automobilom uključuje jednog ili dva putnika, koji pređu manje od 20 milja.

Kada možemo očekivati Microlino na cestama?

Prema planovima kompanije Micro Mobility, testna proizvodnja će početi narednog mjeseca, a do decembra planiraju pokrenuti i serijsku proizvodnju.

Microlino će biti sastavljan u pogonima kompanije Tazzari koja se nalazi u Italiji, koja se već bavi proizvodnjom malih električnih automobila. Ova kompanija je već izbacila na tržište svoj električni automobil Zero, koji je naročito popularan u Norveškoj.

Simpatični dvosjed je prvi put predstavljen u Cirihu u januaru prošle godine i dugačak je ne više od 2.4 metra. U zavisnosti od baterije, automobil će moći sa jednim punjenjem da pređe 126 km (baterija 8kWh) ili 202 km (veća baterija 14.4 kWh).

Za servisiranje automobila, Micro Mobility Systems je odabrao kompaniju Bosch Car Service.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024