Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Lexus će iskoristiti sajam automobila u Parizu za tri premijere

Zanimljivosti
Autor: Administrator 26.08.2018

Lexus će iskoristiti sajam automobila u Parizu za tri premijere


Dok brendovi kao što su Alfa Romeo, Fiat i Jeep odustaju od izlaganja na sajmu automobila u Parizu, Lexus će itekako znati iskoristiti sve marketinške prednosti koje pruža ovaj renomirani sajam automobila i predstaviti čak tri modela.

Tradicionalna automobilska izložba u glavnom gradu Francuske će se ove godine otvoriti svoja vrata za posjetioce od 2. do 14. oktobra, a pored Lexusa, brendovi koji su rezervisali izložbene prostore su Citroen, Jaguar, Kia, Land Rover, Peuget, Suzuki, Toyota, Ferrari i Maserati.

Šta možemo očekivati od Toyotinog luksuznog brenda?

Prvi model iz Lexusa je restilizovani kupe RC. Javnost je imala priliku da krajem avgusta vidi prve fotografije ovog modela, ali pune specifikacije će biti objavljene tek tokom sajma.

Slijedeći model koji će biti predstavljen na ovom dogođaju je i Lexus LC Limited Edition, koji će biti dostupan u Ujedinjenom Kraljevstvu odmah nakon Sajma, a u novembru će biti dostupan širom Evrope.

Treći model koji planira da osvoji pažnju posjetilaca je sedma generacija Lexusa ES koja je debitovala početkom godine u Pekingu. Ovaj model će kao glavnu konkurenciju imati Mercedes Benz E klasu, Audi A6, BMW Seriju 5 i Jaguar XF.

Lexus je otkrio da će tokom održavanja sajma otvoriti knjigu narudžbina za kompaktni krosover UX.

Kratka istorija brenda Lexus

Lexus je luksuzna marka japanskog proizvođača automobila Toyota. Lexus je dostupan u više od 70 zemalja svijeta, a takođe je i najprodavanija japanska marka luksuznih automobila.

Lexus obično karakterišu snažni motori, dinamičan izgled, i izuzetno elegantna unutrašnjost.

Sama ideja o osnivanju marke rođena je 1983. godine kada je tadašnji predsjednik Toyote Eiji Toyoda došao do zaključka kako je vrijeme da njegova kompanija proizvede luksuzno vozilo koje bi konkurisalo renomiranim proizvođačima. Dvije godine kasnije napravljen je prvi prototip modela LS 400, a konačni izgled modela LS 400 odlučen je 1987. godine. Već u prvoj godini na tržištu marka je dobila brojne pohvale.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2023