Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Kompanija Kalašnjikov predstavila svoj električni automobil

Zanimljivosti
Autor: Administrator 22.07.2018

Kompanija Kalašnjikov predstavila svoj električni automobil


Kalašnjikov, svjetski poznat ruski proizvođač oružja, je predstavio svoj električni automobil i saopštio da svojom novom tehnologijom namjerava da postane glavni konkurent kompaniji Tesla.

Kompanija Kalašnjikov je otkrila javnosti prototip svog električnog automobila CV-1, koji je svijetloplave boje i retro dizajna. Izgled automobila je inspirisan legendarnim brendom automobila "moskvič", koji je proizveden 1947. godine i bio je sve do raspada Sovjetskog Saveza izuzetno popularan.

Do 350 kilometara sa jednim punjenjem

Po riječima glasnogovornika kompanije, model CV-1 će imati kompleksan sistem i modernu tehnologiju koja će poljuljati pozicije drugih električnih automobila, prvenstveno Tesle.

Automobil će biti nekoliko puta brži od ostalih električnih automobila i sa jednim punjenjem će moći da pređe 350 kilometara. Što se tiče ubrzanja, CV-1 će moći ubrzavati od 0 do 100 km/h za samo 6 sekundi.

Prema saopštenju kompanije, oni su razvili sopstveni koncept električnog automobila, urađen na osnovu nekoliko originalnih sistema koje su sami razvili. Kompanija se nada da će ih ta tehnologija izjednačiti sa globalnim proizvođačima električnih automobila poput Tesle. Kompanija Kalašnjikov, koja je najpoznatija po brendu automatske puške AK-47, takođe proizvodi robote, kišobrane, odjeću i futrole za mobilne telefone.

Hoće li u slijedećih nekoliko godina konkurencija prestići Teslu?

Tesla je poznat kao pionir proizvođač električnih automobila, i još uvijek vlada tržištem uprkos lošem glasu. No, prema prognozama PA Consulting Groupe, situacija bi se trebala promjeniti do 2021. godine.

Tada bi primat trebala preuzeti Daimler sa svojim brendovima Mercedes-Benz i Smart, a takođe i kompanija BMW koja užurbano radi na elektrifikaciji svojih modela.

Treće mjesto bi trebala zauzeti alijansa Renault – Nissan – Mitsubishi. Četvrto mjesto bi prema prognozama trebala zauzeti Volkswagen grupa. Iza njih bi se trebali naći Volvo i Toyota, dok bi Tesla trebao pasti tek na 7.mjesto.

Ove prognoze su zasnovane na tehnologiji baterija, strategijama proizvođača, distributerskoj i servisnoj mreži, finansijskim mogućnostima i partnerstvima.

Interesantno je da lista ne uključuje proizvođače kao što su Honda i Hyndai-Kia, koji imaju dovoljno mogućnosti da budu visoko pozicionirani.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024