Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Honda E uskoro stiže u Evropu

Zanimljivosti
Autor: Administrator 19.05.2019

Honda E uskoro stiže u Evropu


Japanski proizvođač objavio je tizer fotografiju produkcijske verzije malog električnog automobila koji će nositi oznaku "Honda E".

Honda E će u serijskoj formi biti predstavljena na Salonu automobila u Frankfurtu, koji je zakazan za septembar. Očekuje se da će sa punim baterijama moći da pređe preko 200 km, a dopuna do 80% kapaciteta pogonskih baterija na brzom punjaču trajaće oko 30 minuta.

Pored ovog čisto električnog modela, Honda za jesen priprema novi Jazz (Fit), koji će imati i hibridnu varijantu. Premijera ovog modela će se desiti na Sajmu automobila u Tokiju koji se održava u oktobru.

Dizajn nove Honde E

Honda E, prvi električni automobil japanskog proizvođača koji će moći da se kupi u Evropi, je baziran na Urban EV konceptu iz 2017. godine i krasi ga retro dizajn.

U odnosu na konceptnu verziju, vozilo je dobilo još jedan par vrata, a prednja vrata se više ne otvaraju unazad kao na konceptu. Stop svjetla su sada kružnog oblika, umjesto četvrtastih.

Priključak za punjenje baterija smješten je ispod crnog poklopca na haubi automobila.

Kokpit ovog automobila karakteriše minimalistički, retro dizajn sa dominantnim, širokim digitalnim ekranom koji se prostire gotovo čitavom širinom komandne table.

Potpuna elektrifikacija od 2025. godine

Japanski proizvođač je dao sebi rok od 6 godina da potpuno elektrifikuje ponudu svojih modela u Evropi, tako da će se od 2025. godine prodavati samo elektrifikovane Honde.

Čelnici Honde su 2017. godine saopštili javnosti svoj plan da će do 2025. godine dvije trećine automobila prodatih na evropskom tržištu imati elektromotor, odnosno imati hibridni ili čisto električni pogon. Međutim, na ovogodišnjem ženevskom auto-salonu taj plan je promijenjen, pa je novi cilj japanskog proizvođača da prodaje samo elektrifikovane Honde.

Honda je već započela hibridizaciju postojećih modela u Evropi, uvođenjem nove verzije SUV modela CR-V sa hibridnim pogonom, a to je samo uvod u nove hibride japanskog proizvođača.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024