Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Ford Kuga: Najelektrificiraniji Ford ikada

Zanimljivosti
Autor: Administrator 27.04.2019

Ford Kuga: Najelektrificiraniji Ford ikada


U Amsterdamu je 2. aprila predstavljena nova generacija Ford Kuge, a u prvom planu je elektrifikacija. U razvoj nove generacije uloženo je mnogo truda, što nije začuđujuće budući da je Kuga najprodavaniji Fordov SUV u Evropi, što ga čini izuzetno bitnim za poslovne rezultate i imidž Forda.

Tri vrste hibridnog pogona

U Fordu su veoma ponosni na to da je ovo prvi njihov automobil koji dolazi uz čak tri različita hibridna pogona. Postoji blago elektrificirana verzija, klasičan hibrid i plug-in verzija.

Benzinsku stranu zastupaju 1,5-litreni turbomotori sa 120 i 150 KS. Dizelaši su 1,5 i 2-litreni te razvijaju 120 i 180 KS. Postojaće mogućnost odabira i dizelskog motora sa 150 KS kojem pri štednji pomaže sistem mild hybrid. Svi dizelski motori se mogu kombinovati s novim 8- brzinskim automatskim mjenjačem.

Nova Kuga će dobiti brojne dizajnerske elemente koje posjeduje aktuelni Focus, a bitno je takođe istaći da je Kuga prvi SUV koji se temelji na novoj Fordovoj globalnoj C2 platformi.

Nova Kuga je 44 mm šira i 89 mm duža od prethodnog modela, dok je međuosovinski razmak povećan za 20 mm.

Unutrašnjost

Što se tiče unutrašnjosti, Kuga donosi mnogo novosti a jedna od njih je digitalna ploča sa instrumentima dimenzije 12,3 inča. Vlasnici nove Kuge će takođe biti u mogućnosti da bežično pune svoje telefone, kao i da uživaju u infotainmentu Sync 3 sa zaslonom na dodir dimenzija 8 inča.

Nova generacije Kuge takođe nudi Bang & Olufsen audiosistem, a tu je i mogućnost grijanja stražnjih sjedišta. Automobil će biti opremljen i FordPass Connect tehnologijom koja pretvara vozilo u mobilnu WiFi pristupnu tačku sa mogućnošću povezivanja do 10 uređaja. Pomoću iste tehnologije biće moguće daljinsko upravljanje određenim funkcijama, daljinska dijagnostika i SOS poziv.

Početak prodaje nove Kuge planiran je za kraj 2019. godine, a još nije otkrivena cijena.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024