Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Druga generacija modela Nissan Juke stiže naredne godine

Zanimljivosti
Autor: Administrator 05.08.2018

Druga generacija modela Nissan Juke stiže naredne godine


Nova, druga generacija modela Nissan Juke koja je dizajnirana u studiju u Londonu, će u narednim mjesecima imati svoju svjetsku premijeru, a biće lansirana na tržište naredne godine.

Ranije su se pojavljivali izvještaji prema kojima je vozilo trebalo da bude plasirano na tržište još prošle godine, ali to se nije desilo iz nepoznatih razloga.

Potpuno različit dizajn u odnosu na prethodnika

Iako se pojavio 2011. godine, Nissan Juke nije prestao i dalje da plijeni pažnju, posebno svojim neobičnim dizajnom. Nakon 7 godina došlo je vrijeme za drugu generaciju ovog modela koja sa sobom nosi radikalni dizajn.

"Neće ličiti ni na Imx koncept ni na novi Leaf. Riječ je o urbanom krosoveru sa bezobraznim stavom. Mogu vam sa sigurnošću potvrditi da nova generacija modela Juke uskoro stiže i da će imati potpuno jedinstven dizajn i sopstveni stav. Posao oko ovog modela nam je bio dosta lakši prilikom kreiranja prve generacije iz razloga što na tržištu nije postojao ni jedan model koji našem Juke-u nije bio ni nalik. Druga generacija međutim nije mogla da bude jednostavno evolucija prethodne, jer onda to ne bi ni bio Juke. Zapravo, umalo novi model nismo nazvali Nancy", rekao je Alfonso Albaisa, šef dizajna Nissana.

Očekuje se da druga generacija modela Juke bude bazirana na V platformi čiji je kreator Renault-Nissan-Mitsubishi alijansa. Agregati će biti pozajmljeni od drugih modela japanskog proizvođača.

Loša prodaja u SAD

Iako je prva generacija modela Nissan Juke-a doživjela impozantan uspjeh u Evropi, gdje je samo u 2016. godini prodano preko 1.1 milion primjeraka, to nije bio slučaj u SAD.

Naime, kada je prodaja ovog modela pala za 48 procenata u 2017. godini, Nissan je odlučio da u potpunosti povuče Nissan Juke sa američkog tržišta. Ovaj model su zamjenili sa modelom Nissan Kicks, potkompaktni krosover koji se proizvodi u Brazilu, Maleziji, Meksiku i Kini.

Nissan Kicks, koji se trenutno prodaje u Sjevernoj Americi, i koji će vremenom biti dostupan na oko 80 tržišta širom svijeta, najvjerovatnije nikad neće dospjeti na evropsko tržište.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024