Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Četiri stvari otkrivene o novoj BMW Seriji 3

Zanimljivosti
Autor: Administrator 08.07.2018

Četiri stvari otkrivene o novoj BMW Seriji 3


Novi BMW Serije 3 stiže u oktobru, a šta nam je otkriveno do sada?

Sedma generacija najprodavanijeg BMW modela, koja će debitovati na predstojećem sajmu automobila u Parizu (04.10 – 14.10) će biti dostupan kupcima početkom 2019.godine, a njegova cijena za osnovni paket opreme će se kretati oko €30 000.

1. Više moći, manje goriva

BMW tvrdi da će u okviru motorizacije ponuditi najsnažniji četvorocilindarski benzinski motor, ikad ugrađivan u jedan serijski model bavarskog proizvođača. S druge strane, zahvaljujući unaprijeđenom osmobrzinskom Streptonic automatskom mjenjaču, ovaj model će trošiti oko 5% manje goriva u odnosu na sličan model iz 6. generacije.

2. Očuvan sportski izgled

U posljednjih nekoliko mjeseci, novi BMW Serije 3 snimljen je sa manjom kamuflažom, pa je moguće naslutiti izgled spoljašnjosti automobila.

Novi izgled krase uglađeniji farovi i stop svjetla, kao i veća maska hladnjaka. Kupci će moći da naruče opciono "M" sportsko oslanjanje, koje dodatno snižava auto za 10 mm.

3. I dalje izgleda kao serija 3

Što se dizajna tiče, ne očekuju se radikalne promjene, već će se novi model stilski nadovezati na prethodnika. Unutrašnjost će nesumnjivo biti prepoznatljiva, karakteristična za BMW, uz neizbježnu digitalnu instrument tablu i veći ekran multimedijalnog sistema.

4. Lakši za 55 kg od prethodnika

Sedma generacija najprodavanije BMW-ove limuzine imaće niže težište za 10mm u odnosu na aktuelni model, dok je raspodjela mase vozila po osovinama 50:50. Kada je riječ o masi nove Serije 3, novi model će biti i do 55 kg lakši u poređenju sa prethodnikom.

Kratka istorija BMW serije 3 je automobil iz srednje klase njemačke marke BMW. Postoji od 1975.godine, a tokom posljednjih 40-ak godina bavarski proizvođač ponudio je 6 generacija ovog modela.

Trojka je najprodavaniji BMW-ov model te nosi oko 40% ukupne proizvodnje, što ga čini jednim od najpopularnijih automobila na svijetu.

Aktulena verzija lansirana je 2011.godine a nakon 7 godina došlo je vrijeme za novi model, koji ima fabričku oznaku G20 i zadržaće zadnji pogon. U narednim godinama kompanija planira da lansira i potpuno električnu verziju nove Serije 3, koja će biti rival Teslinom modelu 3.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024