Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Aurus Senat unaprijed rezervisan do 2020. godine

Zanimljivosti
Autor: Administrator 29.12.2018

Aurus Senat unaprijed rezervisan do 2020. godine


Predstavnici Aurus Motorsa, ruskog proizvođača luksuznih automobila, tvrde da su svi primjerci sedan modela Senat koji treba da budu proizvedeni tokom 2019. i 2020. godine već rezervisani.

Prema čelnicima kompanije, klijenti koja sada planiraju da kupe model Aurus će morati sačekati do 2021. godine.

Ko su naručioci luksuznog automobila?

Oko polovine od ukupnog broja proizvedenih vozila za 2019. godinu će otići glavnom i najvećem kupcu, Federalnoj službi zaštite čiji je zadatak da čuva zvaničnike države. Aurus vozila će se takođe naći u voznom parku ruske vlade, parlamenta i predsjednika.

Očekuje se da Aurus počne da prima narudžbine za svoje modele od strane privatnih klijenata od početka 2019. godine. Početna cijena modela Aurus Senat kreće od 152.000 dolara.

Ovaj luksuzni automobil, koji je poznat i pod nazivom ruski Rolls Royce je zablistao krajem avgusta na sajmu automobila u Moskvi, kao prva moderna luksuzna limuzina napravljena u Rusiji. Aurus Senat je kraća varijanta ruske predsjedničke limuzine koja je debitovala u javnosti u maju, prilikom inauguracije Vladimira Putina.

"Sa ponosom mogu da kažem da ne postoji mogućnost kupovine modela Aurus tokom 2019. i 2020. godine iz prostog razloga što već imamo narudžbine za sve modele koji će biti proizvedeni u te naredne dvije godine", rekao je Vadim Svetsov, generalni menadžer i suvlasnik Sollers grupacije.

Za 2019. godinu grupacija Sollers planira da proizvede 120 automobila, a još veći broj se očekuje u 2020. godini.

Plan za klijente koji nisu povezani sa državnim organima

Iako će većina proizvedenih automobila otići u ruke države, Aurus Motors želi da privuče i klijente koji nisu iz državnih struktura. Iz tog razloga će modeli Aurus Senat i Senat limuzina imati svoju premijeru u Evropi na Sajmu automobila u Ženevi 2019. godine.

Oba modela su bazirana na "Unified Modular Platform" koju je razvio naučno-istraživački centar Rusije NAMI.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024