Loading...

Dobrodošli na Trziste.ba!
Pronađite NAJPOVOLJNIJE ponude iz oblasti osiguranja!  Zahtjev za osiguranje vozila

  Zahtjev za osiguranje imovine

Trziste.ba

Aston Martin proizvodi 28 replika Bondovog automobila

Zanimljivosti
Autor: Administrator 29.07.2018

Aston Martin proizvodi 28 replika Bondovog automobila 


Britanski proizvođač luksuznih sportskih automobila "Aston Martin" najavio je da će proizvesti 28 replika Aston Martina DB5 koji je u filmu Goldfinger iz 1964. godine vozio Sean Connery.

Od 28 proizvedenih automobila, 25 će biti namijenjeno slobodnoj prodaji, dva idu tvornici i EON Production-u, a jedan će biti prodan na javnoj aukciji od koje će prihod ići u humanitarne svrhe.

Aston Martin je prošle godine isporučio 5.117 vozila, što je za 58 odsto više u odnosu na 2016. godinu. Prosječna cijena vozila se kreće oko 151.000 funti, što govori dovoljno o ekskluzivnosti ove marke.

Replika do najsitnijih detalja

Kompanija Aston Martin i kompanija EON Productions koja se bavi snimanjem filmova o James Bondu, koje stoje iza ovog projekta, će se potruditi da 28 vozila budu zaista vjerna replika automobila iz gore pomenutog filma. Naime, automobil će biti opremljen sa skoro svim dodacima koje je na raspolaganju imao James Bond. Posjedovaće preklopne registarske tablice, zadnje staklo će biti otporno na metke, a automobil će takođe imati ugrađeno oružje za bušenje guma, s tim da se iz njega neće moći pucati.

Što se tiče boje, svi primjerci će biti izrađeni u srebrnoj boji, budući da je i originalni primjerak bio u toj boji.

Cijena? Prava sitnica!

Replike "Goldfinger" DB5 automobila će otići u ruke 25 srećnih kupaca, koji ne spadaju u grupu onih sa plićim džepom.

Naime, svaki automobil će koštati 2.75 miliona funti, ili 3.5 miliona američkih dolara. To je zaista mnogo novca za bilo koji automobil, a posebno za onaj koji nije dopuštena vožnja po javnim saobraćajnicama.

S druge strane, kupci koji smatraju da ovaj automobil vrijedi toliko, bi trebalo da dobiju svoj automobil početkom 2020. godine.

LEGO nudi alternativno rješenje

LEGO je pripremio poslasticu za ljubitelje modela Aston Martin DB5. Radi se o vjernoj replici za koju je potrebno spojiti 1.295 kockica. Kada se sklopi, model je dugačak 34 cm, a nudi i sjedište koje je kao u filmu moguće katapultirati.

Cijena će se kretati od 129,99 funti, ili oko 150 evra.Nazad na blog

Kontakt

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana. Trziste.ba - 2024